10 Nädal. Hacker-HOWTO arvustus

 Tänapäeval kuuldes sõna "häkker" suurem osa inimestest kujutab ette pätti, kes üritab teiste arvutitest infot varastada. Oma artiklis "Kuidas saada häkkeriks" Eric Steven Raymond räägib, mis tähendab olla häkker selle klassikalises mõttes ja mis on vajalik et temaks saada.

Häkker olemus koosneb kahest põhiosast, tema tehnilistest oskustest ja suhtumisest.

Tehniliste oskuste osas kõik tundub vägagi loogiline. Häkker peab oskama programmeerima, mis ei tähenda mingi konkreetse programmeerimiskeele teadmist, vaid pigem lahenduste leidmise oskust olemata kasutatavast keelest. Selle juures kasuks tuleb mitme võimalikult erineva programmeerimis keele teadmine. Samuti oluliseks riistaks on veeb ja seda on vaja tunda. Lisaks on vajalik inglis keele oskus, kuna arvuti maailmas nii suhtlus kui ka vajalik kirjandus on peamiselt ingliskeelne.

Mis puudutab suhtumist, mis peaks häkkeril olema Raymond tõi välja, et häkkeril peaks olema armastus probleemide lahendamise vastu ning õnneks on maailmas on veel palju probleeme, mis tahakid lahendust ning kuna neid on niivõrd palju ei ole ükski probleem väärt topelt lahendamist. Alguses olin natuke üllatunud sellest teisest osast, kuna alati võib juhtuda et probleem on küll lahendatud, aga on tunne et saab ka parem viis olla sama probleemi lahenduseks. Lugedes aga edasi selguski, et autor mõtles selle all hoopis seda, et häkker peaks väärtustama teiste inimeste aega ning ning mitte sundida teistel oma aega kuulutada probleemi lahendamiseks, mille lahendus on juba olemas kuid jäi maailmaga jagamata.

Kuigi teatud suhtumine on häkkeriks saamiseks vajalik, ainult sellest ei piisa ja samamoodi vajalikud on intelligents ja praktilised oskused.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

11 Nädal. Arendus- ja ärimudel

13 Nädal. Tugilahendus