Rühmatöö arvustus

 Nädala alguses vaatasin teiste rühmade poolt esitatud rühmatöid ning üks jäi eriti silma, sest selle nimetusest mina lugesin välja "Ironman". Selleks rühmatööks oli muidugi Mari-Ann Piht, Helen Aavisto ja Kristjan Keskküla poolt kirjutatud töö teemal Eksoskeletid.

Teemavalik mulle väga sümpatiseerib, kuid siin peaksin rohkem keskenduma kui hästi ta sobib õppeainega ja vastab rühmatöö kirjelduses seotud piirangutele. Antud teema võiks haakuda kolmeteistkümnenda õppenädala teemaga, kui vaadelda eksoskeleti tugilahendusena. Samuti on aktiivsete eksoskeletide juhtimine on kindlasti seotud IT-ga. rühmatöös on kirjeldatud tarka raudrüü, mis kasutab sensoreid ja mikrokontrollereid, ja on mainitud ka tehisintellekti kasutamist tuleviku eksoskeletide juhtimiseks, kuid suuremas osas on keskendatud mehhaaniliste ja füsialoogilistele aspektidele.

Kolme inimese poolt kirjutatud töö kohta on ta piisavalt pikk ning on kasutatud piisavalt illustratsioone, mis on sellise teemavaliku puhul eriti oluline ettekujutuse saamiseks. On olemas asjalik sissejuhatus, kus on selgitatud eksoskeletide olemust ja muresid, mis takistavad selle laia kasutust. Siis on ülevaade selle valdkonna ajaloost. Põhiline osa on eksoskeletide kasutusalad, mis on jagatud alamkategooriateks. Võib olla oleks oodanud põhiosas rohkem just tehniliste lahenduste lahti seletamist. Samuti sissejuhatuses oli üheks eksoskeletide liigitamise variandiks välja toodud nende jagamine passiivseteks, poolaktiivseteks ja aktiivseteks. Kui aktiivsete kohta oli päris palju kirjutatud ja näiteid toodud, siis passiivsete kohta suutsin leida vaid paar lauset, aga huvi oli juba pärast sissejuhatust tekkinud ja pidin ise juurde guugeldama näiteid. Lisa info hankimisel aitasid kaasa korrektsed viited, neid on palju ning tundub, et suuremale osale kirjutamiseks kasutatud infoallikatele on viidatud. Üks viide, millest tundsin puudust oligi passiivsele eksoskeleti näitele "Marine Moju, Terra Mojo", sest endal ei õnnestunud midagi selle kohta nimetuse järgi leida.

Kuna endal eesti keel pole emakeel, siis pigem ei hakka õigekeelsust hindama. Struktuuri poole pealt näeb töö korrektselt välja, on ilusti peatükkideks jagatud koos oma alampealkirjadega. Ühe asja, mida võiks muuta, oleks alam-alam peatükkide kuidagi teksti sees erinevalt eraldamine, et oleks selge, kus on tegemist järgmise eksoskeleti kasutusala peatükkiga ja kus on eelmise teise astme alam peatükk, nagu on lehe algusessisukorras näidatud.

Kokkuvõtteks töö on hästi kirjutatud, mida oli huvitav lugeda, kuid teemavalik vajab lugeja poolset tahtmist, et seda õppeainega seostada. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

11 Nädal. Arendus- ja ärimudel

10 Nädal. Hacker-HOWTO arvustus

13 Nädal. Tugilahendus